iso

ISO

سازمان بین المللی استاندارد سازی (International Organization for Standardization) یک سازمان بین المللی است که وظیفه تدوین استانداردهای جهانی در زمینه سیستم های مدیریت و استانداردهای محصولی و خدماتی را دارا است. این سازمان به اختصار ISO نامیده می شود که مخفف کلمه یونانی  ISOS به معنی “برابر و یکسان” می باشد. این سازمان استانداردهای مختلفی را در زمینه سیستم های مدیریت تدوین نموده است که چند مورد از رایج ترین و شناخته شده ترین آن ها عبارت است از :

  • ISO9001:2015 الزامات سیستم مدیریت کیفیت.
  • ISO22000:2018 الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی.
  • ISO14001:2015 الزامات سیستم مدیریت زیست محیطی.
  • ISO45001:2018 الزامات سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی.
  • ISO10002:2018 الزامات سیستم مدیریت کیفیت- راهنمای رسیدگی به شکایات مشتری.
  • ISO10004:2018 الزامات سیستم مدیریت کیفیت- راهنمای پایش و اندازه گیری رضایت مشتری.

فرآیند مشاوره استقرار سیستم های مدیریت و اخذ گواهینامه، شامل دو مرحله طراحی سیستم و مستندات مربوطه و اجرای الزامات و ایجاد سوابق می باشد.

در مرحله طراحی سیستم و مستندات مربوطه، کلیه مدارک لازم برای استقرار سیستم و اخذ گواهی نامه از شرکت گواهی دهنده یا Certification Body (CB) شامل خط مشی، اهداف، نظامنامه، روش های اجرایی، دستورالعمل ها و فرم های مورد نیاز طراحی و تدوین می گردد. در مرحله ایجاد سوابق اجرای سیستم، پس از آموزش مدارک طراحی و تدوین شده با همراهی اعضای موثر بر سیستم، فرمها و سوابق مربوطه تکمیل و تحلیل می گردد تا در نهایت با ممیزی و ارزیابی شرکت CB فرآیند اخذ گواهی نامه تکمیل گردد.

شرکت کاوشگران رادنام با بهره گیری از مشاوران و متخصصان با تجربه آماده ارائه خدمات مشاوره در زمینه پیاده سازی و استقرار استانداردهای زیر می باشد:

استاندارد ISO9001:2015 الزامات سیستم مدیریت کیفیت:

این استاندارد به صورت عمومی ترین و کلی ترین استاندارد سیستم مدیریت تدوین شده، قابلیت استقرار و پیاده سازی در تمامی سازمان های تولید کننده کالا و ارائه دهنده خدمات را دارا می باشد. این استاندارد به شرکت های صنایع غذایی این امکان را می دهد تا اصول مدیریت نوین و مبتنی بر ارائه محصولات با کیفیت را در سازمان خود پایه گذاری کنند. لذا به تمامی شرکت های صنایع غذایی توصیه می شود تا نسبت به اخذ این استاندارد و استفاده از مزایای بیشمار آن اقدام نمایند.

استاندارد ISO22000:2018 الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی:

سازمان بین المللی استاندارد سازی(ISO) در سال 2005 برای اولین بار استاندارد مدیریتی با هدف تعیین الزامات مرتبط با ایمنی مواد غذایی جهت حمایت از سلامت مصرف کنندگان مواد غذایی تدوین نمود. سپس این استاندارد در سال 2018 برای دومین بار ویرایش شد که در حال حاضر این ویرایش معتبر است.

اساس این استاندارد مانند سیستم HACCP مبنی بر ارزیابی ریسک و تعیین اقدامات کنترلی مناسب جهت کنترل مخاطرات بالقوه موجود در زنجیره مواد غذایی می باشد. با به کارگیری این استاندارد ها، سازمان ها توان خود را در تضمین ایمنی مواد غذایی افزایش داده و قادر به ارائه گواهینامه  ISO22000 جهت جلب اعتماد مشتریان می شوند.

به تمامی شرکت های موجود در زنجیره مواد غذایی اعم از واحدهای کشاورزی، دامپروری، صنایع تبدیلی، کارخانجات و کارگاه ها، رستوران ها، کیترینگ ها و مراکز پخش و تولید مواد غذایی توصیه می گردد جهت دستیابی به جایگاهی شایسته و مناسب در بازار عرضه و گشودن فرصت های صادراتی، نسبت به پیاده سازی و استقرار الزامات استاندارد ISO22000 اقدام نمایند.

HACCP سیستم تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل بحرانی:

Hazard Analysis & Critical Control Point  که به اختصار HACCP نامیده می شود برای اولین بار در سال 1969 توسط شرکت پیلزبری در پروژه های فضانوردی ناسا برای اطمینان از سلامت غذای فضانوردان پایه گذاری شد. سپس در سیر تکاملی خود به عنوان یک آئین کار توسط کمیسیون کدکس مواد غذایی منتشر شد. این سیستم به عنوان یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی (FSMS) کارآمد، مزایای سودمندی برای واحدهای صنایع غذایی در جهت تولید و عرضه محصولات غذایی ایمن و جلب اعتماد مصرف کنندگان دارد. سازمان ها با به کار گیری این سیستم، ریسک ایمنی محصولات خود را به حداقل ممکن کاهش می دهند.

#ISO